NATOYE (gemeente HAMOIS) - WALLONIË – PROVINCIE NAMEN - BELGIË LA SPIRALE, EEN PLEK WAAR TOERISME EN CULTUUR HOOGTIJ VIEREN

Een niet te missen culturele en toeristische attractie in de Condroz, in het hart van Wallonië, aan de toegangspoort tot de Ardennen,

Een uitzonderlijke site met meer dan 50 ambachtslieden


La Spirale - Chaussée de Namur, 22 - 5360 Natoye (Hamois) - Belgique - 083/690.790. – 0494/068.559 contact@laspirale.be

Wie zijn wij?

La Spirale, dat erkend is als Centrum voor Expressie en creativiteit en als Centrum voor Permanente Vorming, ontplooit op haar site een groot aantal activiteiten en culturele en toeristische evenementen voor een gevarieerd publiek.

Haar toeristische aantrekkingskracht als zijnde het “Centre des Métiers d’Art” (Kunstambachtencentrum), met een vijftigtal ambachtslieden die lid zijn van het Collectief, versterkt deze smeltkroes des te meer.

Door middel van workshops, stages, conferenties, enz. streeft dit toeristisch en cultureel trefpunt er voortdurend naar deelnemers bijeen te brengen om banden te smeden, contacten te leggen en de ontwikkeling en culturele actie van individuen aan te moedigen.

La Spirale wil haar missie vervullen en haar engagement aangaan door burgers een stem te geven en thema’s aan bod te laten komen die verband houden met maatschappelijke en ecologische vraagstukken en het collectief aan te moedigen gezamenlijke creaties en partnerschappen te lanceren… met volgende sleutelwoorden als rode draad: ontdekking, ontmoeting, uitwisseling, multiculturalisme, complementariteit, actie en plezier.

Deze culturele en toeristische vereniging ontpopt zich als een waar “Zwitsers zakmes” bestaande uit een reeks instrumenten die door het publiek kunnen worden verkend en door de actoren kunnen worden benut.

Gehuisvest in een grote hoeve op minder dan 30 kilometer van de steden Dinant, Namen, Rochefort of Marche-en-Famme, is het een bezienswaardigheid die toeristen en alle liefhebbers van mooie dingen niet mogen missen.

Gelegen aan de “Sentiers d’Art” (kunstpaden), biedt het wandelaars ook de mogelijkheid om er na een wandeling hun tent op te zetten.

Kunstambachtencentrum (link…)

Toegankelijk van 1 april tot 26 november 2023.

Het Kunstambachtencentrum “La Spirale” is een must voor alle kunstliefhebbers en toeristen die op vakantie zijn in de provincie Namen. Het centrum is gelegen in de gemeente Hamois (Natoye) en huisvest van april tot eind november het werk van een vijftigtal kunstenaars en ambachtslieden uit heel Wallonië. Bovendien organiseren de ambachtslieden op de tweede en de vierde zondag van de maand (van april tot november) om beurten demonstraties van hun werk voor het publiek.

Bezoekers en toeristen kunnen er een unieke ervaring beleven en er hun eigen passie en knowhow ontdekken.

Bezoekers zullen zich kunnen vermaken in een prachtig aangelegde tuin, doorheen verschillende tentoonstellingszalen en een educatieve ruimte in de prachtige Condroz om er kennis te maken met de werken van een vijftigtal kunstenaars en ambachtslieden.

Voir horaire et prix d'entrée - Onglet Exposition